Vegetarisk matkasse

Simple Feast

Emilio på Matkasse Test

Pris
Utbud
Leverans

Slutsats

För dig som är ute efter en vegetarisk matkasse är Simple Feast det absolut bästa. Simple Feast är nämligen specialiserade på vegetariska och köttfria matkassar. Det gör att dem är riktigt grymma på sådan mat.

Tyvärr levererar Simple Feast inte till så många städer, endast stora städer och städer väldigt nära större städer. Testa därför för att se om Simple Feast leverarar till dig med hjälp av knappen nedan. Den öppnas i ny flik, skulle dem inte erbjuda matkassar till ditt område kan du kolla på alternativen nedan.

4.3

Precis som det finns bra och prisvärda matkassar med kravmärkta och ekologiska produkter att köpa online för hemleverans. Ja, då finns det också det som är vegetarianer. Givetvis finns det alltid en eller flera val av vegetarisk matkasse, så att även du som vegetarian kan få uppleva naturliga produkter med sin kraftfulla och härliga smak. Det här med att vara vegetarian, är också något som finns i en rad olika varianter.

Med det sagt kommer det också alltid att finnas olika val gällande vegetarisk matkasse. I denna artikel ger vi våra rekommendationer av de bästa vegetariska matkassarna från de tre olika leverantörer vi anser vara de bästa på den svenska marknaden. Något du alltid kan lita på är snabba leveranser, bra priser och högsta kvalitet på svenska råvaror. Innehållet är sponsrat.

De tre bästa valen av vegetarisk matkasse

Att välja ut tre specifika vegetariska matkassar kan vara svårt. Detta då det handlar om tycke och smak, samt vilken typ av vegetarian som vi ska rikta oss till. Här har vi försökt att göra ett brett val som riktar sig till tre olika typer av vegetarianer, vilket då leder till att alla kan finna en vegetarisk matkasse som passar dem och deras eventuella familj. Givetvis ska du alltid se över hela sortimentet av kassar hos Simple Feast, Middagsfrid och Linas Matkasse.

Simple Feast Matkasse

Logotyp för Simple Feast matkasse
  • Green Feast är kassen med 100% ekologiska och vegetariska produkter. Finns för 2 upp till 6 personer med pris från 699 kronor.

Till Simple Feast

Linas Matkasse

Logotyp för Linas matkasse
  • Här finner du Linas Flexitariankasse där du finner mera grönt än kött. Fågel och fisk samt vegetariska recept från 440 kronor.

Till Linas

Middagsfrid Matkasse

Logotyp för Middagsfrid matkasse
  • Med Vegokassen från Middagsfrid får du allt du behöver för de perfekta vegetariska måltiderna. Prova på pris 375 kronor.

Till Middagsfrid

Lev ett nyttigare liv som vegetarian

Om du kommer att leva längre av att du viger ditt liv till en vegetarisk diet, finns det ingen som kan garantera. Det finns heller inget som säger att du kommer att hålla dig friskare. Alla har vi olika genetiska förutsättningar, och det finns aldrig några garantier för hur ett liv kommer att utspelas. Dock finns det bra och dåliga saker du kan göra gällande valen i livet.

Med det sagt kommer det generellt sätt vara hälsosammare att tänka på vad du äter, än att vara den som stoppar i sig det som anses ohälsosamt. Du kan bara göra ditt bästa, vilket då kan vara något där en vegetarisk matkasse kan få en tydlig plats i rummet. Det bästa med allt är att du inte ens behöver vara vegetarian för att älska denna med. Ibland vill du bara ha något lätt att äta med mycket grönsaker, och då kan en vegetarisk matkasse vara det du söker.

Olika typer av vegetarisk matkasse

Att det finns så många olika vegetariska matkassar kan vara förvirrande om du inte är vegetarian. Alla som är detta vet att det finns massor med olika typer av vegetarianer och vegetariska dieter. Här ser du hur många som vegetariska matkassar ska passa till:

  • Den klassiska vegetarianen: I ordets rätta bemärkelse är en vegetarian en person som avstår från kött, fisk, fågel, skaldjur samt mejeriprodukter och ägg.
  • Lakto-ovo-vegetarian: Detta är en vegetarian som valt att äta mejeriprodukter och ägg. Laskto-ovo betyder att de äter båda. Ovo äter ägg men inte mejeriprodukter, medan Lakto avstår från ägg men äter mejeriprodukter.
  • Flexitarian: Den lättsamma deltidsvegetarianen som alltid förlåter sig själv för vad den äter. Här hamnar de som gillar omväxlande mat och tänker på sin hälsa. Några dagar i veckan blir det vegetarisk mat, medan det även kan bli allt från kött, fågel, fisk och skaldjur.
  • Pescetarian: Denna typ av vegetarian äter en diet bestående av mejeriprodukter, ägg samt fisk och skaldjur. Äter inte fågel eller kött.
  • Pollotarian: En person som äter mejeriprodukter och ägg samt fågel, men avstår från fisk och kött samt skaldjur.

Kort information om våra utvalda vegetariska matkassar

Alla de olika rekommendationerna av Vegetarisk Matkasse kommer från någon av de tre leverantörerna vi presenterar på denna sida. Här kan du alltid vara helt säker på att få bra service och bästa kvalitet på svenska livsmedelsprodukter med naturlig och kraftfull smak. Nedan ser du en liten kort beskrivning om vad du finner i och vad de olika vegetariska matkassarna vi rekommenderar kan ge dig och din familj.

Varför Linas Vegetariska Matkasse

Hos Linas Matkasse har vi valt det som kallas för Flexitariankassen. Detta betyder att det blir ett perfekt val för dig som gett dig in på det hälsosamma spåret, men som inte helt vill avstå från andra goda saker i livet. Med andra ord det perfekta valet av vegetarisk matkasse för dig som vill leva sund, men inte vara vegetarian på heltid.

Här finns det en vegetarisk matkasse för 2 personer som kostar 440 kronor, medan du kan välja den för 4 personer med ett pris av 601 kronor. I detta ingår all den tid du sparar i butiken, samt fri leverans, många recept och ett minimalt matsvinn.

Varför Simple Feast Vegetarisk Matkasse

Allt är enkelt när det gäller Simple Feast. Här är alla produkter och matkassar 100% ekologiska och vegetariska. Valet av vegetarisk matkasse Green Feast bygger på att den verkligen innehåller mycket av det gröna i livet. Detta precis som allt det vilket passar den klassisk och rättrogna vegetarianen.

Med denna vegetariska matkasse kan du mätta hela familjen. Du väljer fritt mellan matkasse 2-3 personer eller en större som mättar 4-5 personer tre middagar i veckan. Priset varierar mellan 699 och 999 kronor.

Varför Middagsfrid Vegetarisk Matkasse

Detta är något som passar alla Lakto-ovo-vegetarianer, och naturligtvis även alla Flexitarianer. Efter som det var variation som gällde och det skulle passa alla, blir det perfekt med massor av grönsaker och mejeriprodukter samt ägg i Middagsfrid Vegokasse. En vegetarisk matkasse för den som vill leva lite utanför kraven på den klassiska vegetarianen.

Denna Vegokasse ger tre middagar för upp till fyra personer. Detta får du tillsammans med recept samt att kassen består av 50% ekologiska produkter för ett prova på pris så lågt som 375 kronor.