Olika matkassar

Idag är det A och O att planera sin egen och familjens privata ekonomi. Faktum är att det finns massor att tjäna på att välja den rätta maten, samt att handla den från den rätta butiken. Det traditionella och klassiska när det handlar om svenska familjers matkassar är att handla de nödvändiga produkterna vid ett besök på stormarknaden. Ett modernt sätt är att välja bland olika matkassar online. Tänk dig själv hur mycket du kan spara in på kostnader för drivmedel, samt att du också väljer ett miljövänligare alternativ.

Idag finns det många olika företag som erbjuder olika matkassar för hemleverans som kan beställas online. Några av de bästa är Linas Matkasse, Simple Feast Matkasse samt Middagsfrid Matkasse. Som sagt finns det många flera, men vi har valt att erbjuda enbart dessa. Detta då de erbjuder många valmöjligheter, olika matkassar samt en hög kvalitet och pålitliga leveranser.

Det bästa med köp av anpassade matkassar är att alla ingredienser kommer till nytta, där du gjort ett medvetet val utan matsvinn. Innehållet är sponsrat.

De olika matkassar som erbjuds

Simple Feast Matkasse

Logotyp för Simple Feast matkasse
 • Vegetariska och veganska alternativ
 • Går att tillagga på 10 minuter
 • Matkasse för 3 personer kostar 699

Till Simple Feast

Linas Matkasse

Logotyp för Linas matkasse
 • Massa olika matkassar att välja på
 • Levereras även i mindre städer
 • Matkasse för 3 personer kostar 679

Till Linas

Middagsfrid Matkasse

Logotyp för Middagsfrid matkasse
 • Flera matkassar att välja mellan
 • Billigaste av dem tre alternativen
 • Matkasse för 4 personer kostar 675

Till Middagsfrid

Alla gillar inte samma mat. En del för att de har valt att gå en speciell väg i valet av vad de äter, medan andra helt enkelt inte tål vissa ingredienser. Efter det finns det också de som helt enkelt tycker bättre om viss typ av mat. De olika kategorier du finner bland de olika matkassar vi presenterar från Simple Feast, Linas Matkasse samt Middagsfrid Matkasse finner du därför i följande kategorier

 • Ekologisk Matkasse
 • Vegetarisk Matkasse
 • Vegansk Matkasse
 • Billig Matkasse

Som du snabbt förstår är det de ekologiska, vegetariska samt de veganska matkassarna som har och gör med valet av den mat olika personer äter. Detta medan den billiga matkassen nästan alltid har att göra med hur mycket du kan spara.

Med detta sagt betyder inte det att de andra tre matkassarna är dyra, utan även dessa håller ett mycket bra pris. Nedan läser du vidare om vad som menas med de olika matkassar beskrivna ovan tillsammans med en liten kort beskrivning.

Ekologisk Matkasse

När det talas om ekologiska matkassar, betyder detta att den som väljer dessa tänker miljövänligt samt att de också är mycket måna om sin egen hälsa. Givetvis är detta två mycket bra saker att tänka på, men om du är gourmet när det gäller maten du äter. Ja, då vet du också att obesprutad mat utan kemikalier och gifter också har en mycket bättre smak.

I det fantastiska urval av de bästa olika ekologiska matkassarna vi presenterar på denna sida, finns det enbart kravmärkta eller på annat sätt godkända ekologiska produkter. Med detta val kommer du och din familj främja hälsa och bidra till det bättre valet av miljövänliga och naturliga produkter. Du läser mera om ekologiska matkassar genom att klicka här.

Vegetarisk Matkasse

Du som väljer bland de olika vegetariska matkassarna vi presenterar på denna sida, kommer också oftast vara den som har valt en vegetarisk diet. Givetvis kan alla några gånger om året välja detta alternativ, då de redan har alla andra produkter i hemmet vid vissa köp. Att vara vegetarian kan vara något som består genom hela livet, eller så kommer denna diet bara vara en del av ditt liv.

Oavsett detta har en vegetarian valt att äta flera produkter än den som valt en vegansk diet. Här finns det många vegetarianer som enbart valt bort kött, fågel, skaldjur och fisk. Dessa äter då fortfarande ägg och mejeriprodukter. De kallas för lakto-ovo-vegetarianer. Enligt nationalencyklopedin ska en riktig vegetarian inte heller äta mejeriprodukter eller ägg. Hur som helst finner du här olika matkassar som spänner inom allt från flexitarianer till slaviska vegetarianer.

Vegansk Matkasse

Att vara vegan är kanske ett val av den diet som är mest strikt av alla. Hur som helst om allt ska gå efter satta regler. Detta regelsystem har dock luckrats upp, och numera finns det även olika typer av vegan-dieter bland olika matkassar hos de tre pålitliga leverantörer vi representerar.

Att vara vegan och viga livet åt en vegansk diet innebär att du inte äter något från djurriket vilket då inkluderar ägg, mejeriprodukter samt också avstår från honung och gelatin. Hos de flesta leverantörer av matkassar är det svårt att finna olika strikta matkassar för veganer. Det bästa valet i detta fall blir olika matkassar från Simple Feast.

Billig Matkasse

Förmodligen kommer valet av billiga matkassar vara något genomgående som alla människor gillar. Faktum är att det finns annat i livet än att äta, vilket det också måste finnas pengar kvar till. Dock är det så att du inte ska se för blint på olika matkassar som är billiga. Det handlar ju faktiskt om att behålla den goda kvaliteten på maten du väljer att få hemlevererad.

Här finns det olika typer av billiga matkassar. Dessa finns inom alla olika kategorier. I den stora världen av olika matkassar, kommer dessa inte att sticka ut. Här får du själv kontrollera och välja det som passar just dig och din familj. Annars kan du lita på våra goda råd samt de pålitliga leverantörer av olika matkassar som vi representerar.

Sammanfattning av olika matkassar

För att sammanfatta allt rörande olika matkassar, kommer det hela att vara ett mycket individuellt val. Här handlar det om hur stor familjen är, eller om du lever ensam. Det kan helt fritt väljas om detta ska vara något som levereras för alla måltider, eller om man bara vill ha detta vid vissa tillfällen.

Friheten är stor gällande olika matkassar med hemleverans, samt att du alltid får hög kvalitet på de produkter du beställer. Faktum är att det ibland kan bli billigare att köpa matkassar med hemleverans än vad det blir att köpa enstaka eller alla produkter i landbaserade butiker.

Något som är helt klart är att när du inkluderar pris, kvalitet och miljövänlighet samt att du alltid får ett anpassat innehåll och minimal med matsvinn. Ja då kommer både du, din familj, vår miljö samt er egen privatekonomi vara vinnare. Se gärna mera information om alla de specifika matkassarna som beskrivits i denna artikel.