Middagsfrid omdöme

Middagsfrid

Emilio på Matkasse Test

Pris
Utbud
Leverans

Slutsats

Som enda matkasse att få full pott i våra omdömen kan man nog säga att Middagsfrid är den bästa matkassen på marknaden.

5

Ja, Middagsfrid är väl något som alla önskar sig. Ett trivsamt matbord med fantastiska smaker och läckra rätter som talar till ögonen innan de naturliga smakerna sitter som gjutna i gommen. Nu är det också så bra att Middagsfrid inte bara finns vid matbordet under den tid du äter. Detta är det första företaget i världen som introducerade en verksamhet med olika färdigplanerade matkassar för hemleverans. Detta var redan 2007.

Här går också allting i hållbarhetens tecken med ett stort tänk på vår miljö, råvaror i premiumklassen där allt tas från godkända och utvalda svenska producenter. När du väljer Middagsfrid som leverantör av dina matkassar, kommer du få mat med ett stort fokus på kvalitet, färska råvaror, ekologiska produkter utan onödiga tillsatser samt att företaget också tänker på vår miljö och klimatet.

Information och fakta om Middagsfrid Matkasse

När det gäller det stora sortiment av matkassar du finner hos Middagsfrid, kommer det aldrig vara svårt att finna en som passar hela familjen. De enda som kan ha problem är de som går på strikt vegetarisk eller vegansk kost. Dock kommer de som delar sin kasse med andra kunna välja ut det just de vill äta.

Hos Middagsfrid finner du ett sortiment av hela 10 olika matkassar att välja. Detta är något som du sällan finner hos en leverantör av matkassar på den svenska marknaden. Det bästa av allt är att du som är ny kund och vill prova på denna härliga leverantör av kvalitets mat som är både nyttig och hälsosam. Ja, du kommer att erbjudas ett fantastiskt prova-på-pris på din första beställning.

Fördelar Med Middagsfrid Nackdelar med Middagsfrid 
Hög kvalitet och färska svenska råvaror9 dagars uppsägningstid
Erbjuder de största matkassarnaEndast halvekologiskt sortiment
Visar veckans meny för flera veckorErbjuder inga matkassar för veganer

Detta erbjuder Middagsfrid

När det gäller Middagsfrid som leverantör av matkasse med hemleverans, kommer det finnas många chanser till olika val. Har kan du fråga dig hur stor matkasse du behöver? Vad vill du ha mera fokus på i din matkasse? Vill du äta vegetarisk mat, eller är du en allätare? Kommer hela familjen att gilla maten i kassen? Vilka frågor du än har finns det en lösning, och du finner alltid en matkasse som passar just dig och din eventuella familj.

Några exempel på matkassar hos Middagsfrid

 • Vegokassen 3 för 4: Detta handlar om en matkasse som innehåller 50% ekologiska produkter och ger 3 middagar för 4 personer. Här finner du dock mejeriprodukter och ägg.
 • Flexitariankassen 4 för 4 och flexitariankassen 4 för 2 : Detta innebär att du avstår från rött kött i din matkasse från Middagsfrid. I övrigt finner du massor av svenska råvaror av högsta kvalitet, där du enkelt och snabbt kan laga maten efter veckans meny.
 • Snabba Kassen 3 för 4: Fullproppad med bra och hälsosam mat med naturliga smaker och hög kvalitet. Fokus på att maten ska gå snabbt att laga.
 • Barnkassen 4 för 4: Det perfekta valet för barnen i familjen. Dock kommer även vuxna att kunna dela denna matkasse från Middagsfrid med sina barn.
 • Originalkassen 3 för 4, originalkassen 5 för 4 och originalkassen 4 för 2Här finner du den riktigt vanliga kassen med mat och produkter av toppkvalitet. Detta är också den kasse som finns i riktigt stora varianter.
 • Specialkassar: Middagsfrids sortiment av matkassar har även två extra kassar. Detta är valet mellan Melliskassen fylld med allt för mellanmålen, eller Fruktkassen som är vad den heter.

Information om Middagsfrid matkassar och produkter

Oavsett vilken matkasse du väljer hos Middagsfrid, får du alltid högsta kvalitet på allt den innehåller. Här har alla leverantörer av livsmedel och grönsaker samt kött, fågel, fisk och skaldjur noga valts ut och kontrollerats under många år.

Med det sagt kommer du alltid att kunna lita på att din matkasse från Middagsfrid innehåller alla de vitaminer, mineraler och proteiner din kropp behöver. Dessa kommer alltid från färska råvaror och du rekommenderas alltid att använda din matkasse samma vecka som den levereras.

Beställa och betala matkasse hos Middagsfrid – så gör du

Hos Middagsfrid är det mycket enkelt att förstå hur allt går till samt också enkelt och snabbt att beställa det du vill ha. Här finns det ingen mobil app, utan allt sker direkt i webbläsaren via mobil, surfplatta eller dator. Nedan ser du hur snabbt och enkelt det är att beställa din matkasse från Middagsfrid.

När du beställer din första matkasse blir du automatiskt prenumerant, men det finns ingen bindningstid. Om du inte vill ha nästa kasse eller om du önskar avsluta ditt abonnemang måste detta meddelas och det tar 9 dagar innan förändringen träder i kraft. Se steg för beställning och betalning:

 • Välj din matkasse
 • Välj leveransplan
 • Välj betalningsalternativ och betala.
 • Din matkasse levereras kommande söndag, måndag eller tisdag beroende på vilken stad du bor i.

Betalningsalternativ för matkasse

Middagsfrid erbjuder betalning med betalkort och kreditkort, samt bankdebitering. Här fungerar det att betala med Visa och Mastercard samt alla de stora svenska bankerna.

Som ett andra alternativ kan du betala matkassen på faktura. Detta gör då genom Klarna, där du innan detta är möjligt måste genomgå kreditprövning för att bli godkänd att utföra inköp via faktura.

Platser där Middagsfrid erbjuder matkasse med hemleverans

I och med att Middagsfrid varit med i leken under så många år och var den första aktören inom detta område i världen. Ja, då förstår du att de också är stora och har möjligheter att leverera matkassar i många svenska städer. Hur som helst kan de inte ge denna tjänst till alla.

De städer som Middagsfrid levererar till är: Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Norrköping, Nyköping, Örebro, Uppsala, Eskilstuna, Västerås, Uddevalla, Vänersborg, Trollhättan, Varberg, Falkenberg, Halmstad, samt Helsingborg.

Leveranser sker alltid söndagar till tisdagar mellan klockan 17-22.

Vårt omdöme – Middagsfrid Matkasse 

Faktumet att Middagsfrid funnits så länge och är så stora, gör att de alltid vet vad kunderna söker. Med det sagt är det få som har ett så välsorterat sortiment som Middagsfrid. Här finner alla sina favoriter av matkassar och kan alltid njuta av färska ingredienser från utvalda svenska producenter. En fantastisk egenskap är att du alltid får den rena naturliga smaken av hög kvalitet på maten du äter.

Om något negativt ska sägas så kan detta vara att de inte erbjuder några äkta vegankassar, vilket drar ned vårt betyg något. Hur som helst kommer alla andra att njuta i fulla drag av ett komplett sortiment av de bästa svenska producenter har att erbjuda. Vårt betyg blir 4,9 av 5 möjliga.

Tre matkassar som vi rekommenderar

Simple Feast Matkasse

Logotyp för Simple Feast matkasse
 • Vegetariska och veganska alternativ
 • Går att tillagga på 10 minuter
 • Matkasse för 3 personer kostar 699

Till Simple Feast

Linas Matkasse

Logotyp för Linas matkasse
 • Massa olika matkassar att välja på
 • Levereras även i mindre städer
 • Matkasse för 3 personer kostar 679

Till Linas

Middagsfrid Matkasse

Logotyp för Middagsfrid matkasse
 • Flera matkassar att välja mellan
 • Billigaste av dem tre alternativen
 • Matkasse för 4 personer kostar 675

Till Middagsfrid