Linas Matkasse omdöme

Linas Matkasse

Emilio på Matkasse Test

Pris
Urval
Leverans

Slutsats

Linas Matkasse är en riktigt bra matkasse. Tyvärr erbjuder dem inte en vegansk matkasse och får därför inte fullpott.

4.7

Hos Linas Matkasse känner du redan trivsel och värme vid matbordet när du väljer din matkasse. På något sett har de lyckats skapa en känsla på webbplatsen och i hela konceptet som gör att du känner dig som hemma i alla lägen. Idén till denna verksamhet föddes 2007 och redan 2008 sålde de 1000 matkassar. Detta var samtidigt som originalkassen föddes.

Linas Matkasse är lite mera än många andra verksamheter som erbjuder matkasse med hemleverans. Här finns det känsla i varje matkasse. Som ett exempel föddes deras Inspirationskasse, tillsammans med ett biståndsarbete i Kenya, som innebar mat till 69 familjer. Helt enkelt är detta ett företag som ger lite av det du betalar tillbaka till andra som verkligen behöver det. Hur som helst är har det gått över 11 år sedan lanseringen och idag finns det ett provkök och möjligheter att komplettera sina matkassar med enstaka extra måltider. Innehållet är sponsrat.

Information och fakta om Linas Matkasse

Du som väljer Linas Matkasse som leverantör av högklassiga livsmedel av högsta kvalitet, får alltid en trevlig stund den tid det tar att utföra och betala din beställning. Givetvis får du också en härlig stund att laga alla de goda måltiderna efter de medföljande recepten för varje matkasse.

När det gäller produkter och livsmedel du finner i Linas matkassar, kommer detta alltid att vara från godkända och kontrollerade källor. Här är det bara svenska producenter som får vara med och leka. Det du finner i en matkasse från Linas är alltid färska ingredienser av hög kvalitet, där ett stort fokus ligger på att erbjuda ekologiska och kravmärkta livsmedel.

Den största fördelen med Linas Matkasse är att du alltid kan lita på de genuina och naturliga smakerna från produkter odlade och framställda utan onödiga och ohälsosamma tillsatser samt fria från besprutning.

Fördelar Med Linas Matkasse  Nackdelar med Linas Matkasse 
Stort fokus på ekologiska produkter  Saknar matkasse för strikta veganer 
Lägg till måltider i din matkasse   
Hemleverans i många städer   

Detta erbjuder Linas Matkasse

Faktum är att det finns många flera fördelar med Linas Matkasse än de tre vi har valt ovan. Som ett par exempel kan du välja om du vill ha en laktosfri barnkasse eller en utan gluten. Utöver detta erbjuder de också ett stort sortiment med totalt 7 olika matkassar. Med andra ord finns det alltid en matkasse som passar de flesta familjer och par att beställa från Linas Matkasse.

Som ny kund hos Linas Matkasse kommer du också att få dina två första matkassar till prova på pris. Detta betyder att du tjänar nästan 30% på var och en av dina två första matkassar från denna leverantör av matkasse från till dörren. Sist men inte minst kommer priset du ser på hemsidan vara det du betalar, då Linas Matkasse erbjuder fri frakt på alla sina matkassar.

Information om Linas Matkasse produkter

Det är inte bara biståndsarbete som ligger företaget Linas Matkasse varmt om hjärtat. Här handlar det också om att erbjuda bästa tänkbara kvalitet och färska produkter till alla sina kunder. Detta samtidigt som alla matkassar går i hållbarhetens tecken, där ett stort fokus lagt på att erbjuda ekologiska och kravmärkta produkter.

I det stora sortimentet av matkassar från Lina, kommer alla att finna sina favoriter. Du som har svårt att bestämma dig, kan även alltid lägga till extra måltider i dina kassar vid behov. För att få mera inspiration för ditt val kommer du även att kunna läsa mycket om mat, hut du lagar den och få goda råd om hantering samt läsa företagets historia på deras blogg. Nedan ser du det urval som erbjuds hos Linas Matkasse:

 • Linas Lättlagade kasse och Linas 15-minuterskasse: Här handlar det och ett perfekt val för alla som har ont om tid. Bra råvaror, läcker mat och recept på mat du lagar på mellan 15-25 minuter. 
 • Linas Flexitarian kasse och Linas Vegetariska kasseMat med ett stort fokus på lätta produkter samt massor av grönsaker och rotfrukter. 
 • Linas BarnkasseAlla delar i matvärlden som blir hälsosamma favoriter hos barnen. Faktiskt ett mycket bra val även för vuxna. Kan välja utan gluten eller laktosfria. 
 • Linas InspirationskasseEn kasse med smak av den stora vida världen. Här får du spännande recept och produkter till mat från främmande länder.
 • Linas Originalkasse: Den första kassen som såldes av detta företag. Här får du den perfekta kassen med hälsosamma och färska råvaror av mycket hög kvalitet för veckans alla dagar. Den mest populära matkassen hos Lina. 

Beställa och betala matkasse hos Linas Matkasse – så gör du

Det första som slår dig som ny besökare hos Linas Matkasse är den mycket inbjudande designen på hemsidan. Här känner du redan från början att du verkligen vill handla den mat som erbjuds till de läckra och tydliga bilder på måltider som avbildats. Samtidigt är det också enkelt och smidigt att handla hos Linas Matkasse.

 • Välj den eller de matkassar du önskar få hemlevererade.
 • Vid behov eller önskan, lägg till extra måltider i dina matkassar.
 • Registrera dina uppgifter och välj sätt att betala.
 • Vid köpet av din första kasse har du startat en löpande prenumeration. Denna saknar bindningstid och du kan när som helst välja att avboka nästa kasse eller avsluta prenumerationen. Detta måste dock ske 7-8 dagar innan följande leverans.
 • Din matkasse levereras till din angivna adress på söndag eller måndag.

Betalningsalternativ för Linas Matkasse

Hos Linas Matkasse kommer du på bästa sätt att betala dina matkassar med betalkort eller kreditkort. Här fungerar Maestro, Visa, Visa Electron samt Mastercard. När du väljer detta alternativ dras pengar för din matkasse varje onsdag efter att din matkasse har levererats. Detta val av betalningsmetod är avgiftsfri.

De erbjuder också betalning mot e-faktrua som skickas direkt till din mail. Vid valet av denna form av betalning, kommer en extra avgift av 19 kronor att tas ut.

Platser där Linas Matkasse erbjuder matkasse med hemleverans

Det som är lite tråkigt med de som levererar matkassar med hemleverans, är att de inte erbjuder leveranser till alla städer i hela Sverige. Med andra ord kommer du som har tur att bo i de rätta städerna. Oftast är det då de lite större som har en säker potentiell kundkrets.

Linas Matkasse levererar idag matkassar till hela Stockholm, Malmö, Göteborg med omnejd. Detta samt att de också levererar till många andra städer. Hos Linas Matkasse är det enkelt att se om du har turen och möjligheten att få deras matkassar med hemleverans. Detta gör du genom att fylla i ditt postnummer på hemsidan i kombination med din första beställning.

Vårt omdöme – Linas Matkasse Matkasse

Hos Linas Matkasse finns det egentligen inget som fattas. Det enda som inte finns är en matkasse för de veganer och vegetarianer som inte äter mejerivaror och ägg. Dock kommer det alltid finnas möjligheter att inte använda dessa och fortfarande kunna tillaga rätter med fantastiska ingredienser som innehåller stora smaker och naturligt producerade produkter.

Hos Linas Matkasse får du ett mycket bra pris och en härlig upplevelse redan vid köpet. Denna kryddas sedan när du får din matkasse hemlevererad med fri frakt och de enligt medföljande recept tillagar dina måltider. Baserat på fantastisk mat från smakrika ingredienser med underbara och populära recept får Linas Matkasse 4,9 av 5 möjliga.

Tre matkassar som vi rekommenderar

Simple Feast Matkasse

Logotyp för Simple Feast matkasse
 • Vegetariska och veganska alternativ
 • Går att tillagga på 10 minuter
 • Matkasse för 3 personer kostar 699

Till Simple Feast

Linas Matkasse

Logotyp för Linas matkasse
 • Massa olika matkassar att välja på
 • Levereras även i mindre städer
 • Matkasse för 3 personer kostar 679

Till Linas

Middagsfrid Matkasse

Logotyp för Middagsfrid matkasse
 • Flera matkassar att välja mellan
 • Billigaste av dem tre alternativen
 • Matkasse för 4 personer kostar 675

Till Middagsfrid