Billig matkasse

Något som du aldrig ska tulla på, är kvaliteten gällande den mat du äter. I det fallet kan det kännas konstig att läsa om att det kan vara ett bra val att välja en billig matkasse. Dock är detta inte alls så lustigt som det låter. Stormarknader sänder ofta ut reklamblad, där du kan se var de säljer just det du önskar äta för det bästa priset. Många kommer då att kunna köpa precis samma matvaror och livsmedel med samma höga kvalitet på en stormarknad, billigare än vad de kan göra på en annan.

Så är det också med hemleverans av en billig matkasse du väljer att köpa online. Vad som är det viktigaste här, är att du får samma kvalitet på maten och att priset inte tullar på den. Detta får du helt automatiskt med att köpa din billiga matkasse via denna sida. Vi har valt ut de tre bästa leverantörerna av billiga matkassar på den svenska nätmarknaden. Du får alltid massor av ekologisk odlad mat med kravmärkning, samt att du alltid får färska produkter direkt hem till dörren. Innehåll sponsrat.

De tre bästa valen av Billig matkasse

När vi säger att vi har valt ut de tre bästa leverantörerna av matkassar ar för hemleverans på den svenska marknaden. Ja, då räcker i det. Vi kommer också alltid att presentera och uppvisa de tre bästa alternativen i var och en av våra kategorier. Denna gång handlar det om billig matkasse, där du fortfarande för högsta kvalitet på den mat och de råvaror du beställer.

Simple Feast Matkasse

Logotyp för Simple Feast matkasse
  • Välj mellan Family Feast eller Green Feast Matkasse. Alltid billiga vegetariska matkassar från 699 kronor.

Till Simple Feast

Linas Matkasse

Logotyp för Linas matkasse
  • Linas 15 minuterskasse ger dig 4 middagar för 4 personer för 650 kronor. Bara 40 kronor per person och middag.

Till Linas

Middagsfrid Matkasse

Logotyp för Middagsfrid matkasse
  • Originalkassen 5 för 4. Hela 5 middagar för 4 personer under en hela arbetsvecka för bara 645 kronor.

Till Middagsfrid

Så ser du om du funnit en billig matkasse

När det handlar om billiga matkassar kommer det bara att finnas ett sätt att beräkna om du verkligen har gjort det rätta valet. Detta bygger på tre faktorer:

  • Hur mycket kostar varje portion från din matkasse?
  • Vilken kvalitet och klass är det på maten du äter?
  • Äter du den livsmedelsprodukter efter den diet som du har bestämt dig att hålla?

Det viktigaste för alla är att de får äta den mat de verkligen vill äta och att den ligger inom ramen för den diet de förutsatt sig att följa. Helt naturligt kommer priset på maten mellan olika dieter att skilja sig. Detta betyder inte att den är dyr, utan här kan du då ha valt billig mat av hög kvalitet inom den typ av mat du bestämt dig att äta.

Ju högre klass du vill ha på din mat ju mera kommer du att betala för det du äter. Är det du äter av hög kvalitet och billigast inom sin klass, kommer du ändå kunna kalla detta en billig matkasse.

Sist men inte minst ska maten vara billig jämförd med samma kvalitet och typ av mat från andra säljare. Detta räknar du ut genom att slå ut priset för varje portion du får ut av din matkasse och jämför detta med andra.

Billiga ekologiska matkassar med naturlig smak

Något som också kommer att vara viktigt rörande just kvaliteten på den mat du äter. Detta speciellt om du är vegetarian eller vegan, men även för dig som äter alla du ser. Det är helt enkelt att du får din mat producerad och odlad utan onödiga tillsatser och gifter. Att du alltid får massor av ekologiska och kravmärkta produkter i en billig matkasse, från de leverantörer vi representerar gör att den blir ännu billigare.

Kort information om våra utvalda Billiga matkassar

Det som vi tycker symboliserar det som ska kallas billig matkasse har vi valt ut från tre leverantörer. Detta är Linas Matkasse, Simple Feast samt Middagsfrid. Dessa tre finns online där du kan beställa den matkasse som passar dig, och få denna levererad direkt hem till dörren. På så sätt blir de flesta matkassar billiga, då du slipper kostnad för drivmedel, och den tid det tar att åka och handla. Nedan ser du våra val av billig matkasse tagit från olika kategorier av mat från våra pålitliga leverantörer.

Varför Simple Feast Billig Matkasse

Här handlar det enbart om ekologiska produkter och vegetarisk eller vegansk matkasse. Bara med tanke på detta och den höga kvalitet som Sinple Feast alltid håller på alla råvaror, så kommer alla deras matkassar att kunna räknas som billiga matkassar.

Har finns det två val på storlek gällande matkassarna Family Feast eller Green Feast. Den ena ger mat för upp till 3 personer 3 middagar i veckan för 699 kronor, vilket leder till ett pris av cirka 78 kronor per portion. Det andra valet är 3 middagar för upp till 5 personer för 999 kronor, som blir cirka 66 kronor per portion.

Med deras höga kvalitet ska detta klassas till valet av en billig matkasse av högsta kvalitet. Välj mellan vegansk eller vegetarisk matkasse till samma härliga pris.

Varför Linas Billig Matkasse

Att valet föll på Linas 15 minuterskasse baserades på två mycket populära faktorer. Det ena var priset per portion, medan det andra var den tid du sparar, då denna för vissa är mycket dyrbar eller värdefull. När du handlar mat från Linas Matkasse, behöver du aldrig tänka på kvaliteten, då du alltid får högsta kvalitet till bästa pris.

I Linas 15 minuterskasse får du mat som kan lagas på bara 15 till 20 minuter. Massor av olika recept för att variera maten med samma matkasse. Här betalar du 650 kronor för 4 middagar för 4 personer. Detta gör ett fantastiskt pris på bara cirka 40 kronor per portion för mat av hög kvalitet.

Varför Middagsfrid Billig Matkasse

Detta blev ett självklart val då det handlar om en riktigt billig matkasse som innehåller hög kvalitet med allt från lyxig helgmiddag till vardagsmat med naturliga smaker från färska råvaror. Du får nyttiga recept samtidigt som du köper deras största matkasse.

Ja, allt handlar om den kvalitet du får för priset du betalar. Resultatet blev toppbetyg på den allra billigaste matkassen vi kunde hitta. För ett prova på pris på 645 kronor får du priset 32 kronor per portion i en matkasse som ger 5 middagar för 4 personer. Detta betyder en hel arbetsvecka för hela familjer för bara 645 spänn.

Så fungerar det med matkasse rent praktiskt

För dig som nu bestämt dig för att ungefär 600 kr i veckan för mat till hela familjen med färdiga recept och alternativ att välja emellan kanske är något som du vill testa kanske du undrar lite hur du ska gå till väga, och hur det fungerar rent praktiskt med matkasse. Det försöker vi att besvara här.

Till butiken eller till dörren

Det finns i regel två olika typer av matkassar, dem som levereras till butiken där du beställer ifrån, många matbutiker erbjuder denna typen av matkasse där du tar dig till butiken för att hämta din förberedda matkasse.

Den andra typen av matkasse är den som du troligen tänker på när du tänker på "matkasse" - den som kommer till dörren. Det är denna typen som vi på denna hemsidan kommer att fokusera på, av två anledningar. För det första är det en så stor fördel för dig som vill ha matkasse, att den kommer hela vägen till dörren. På dina villkor såklart. Den andra anledningen är att vi inte riktigt ser en priskillnad i regel mellan dem som kommer till butiken och dem som kommer hela vägen till dörren. Det är alltså inget du behöver känna att du betalar extra för direkt. Därför kommer du märka att inga eller få av våra rekommendationer av matkassar är från faktiska matbutiker utan snarare specialiserade leverantörer av just matkassar.

För hur många

De flesta sidorna med matkassar går att anpassa efter ett visst antal personer, för dig som är ensam finns alternativ men det blir svårare. För dig som har en stor familj kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att kolla på dem vanliga matkassarna hos dem stora leverantörer och helt enkelt köpa två stycken. Då kan du antingen välja samma för enkelhetensskull eller två olika matkassar hos samma eller olika leverantörer för att få lite olika. Kanske en vegetarisk matkasse och en barnmatkasse helt enkelt, eller något i den stilen.