Årstiderna omdöme

Årstiderna

Emilio på Matkasse Test

Pris
Utbud
Leverans

Slutsats

Årstiderna är en grym matkasse med otroligt många olika alternativ. Det är nästan omöjligt att hitta en matkasse som inte passar dig. Dem levererar till många ställen, men vi skulle gärna se några fler städer som levereras till för att ge Årstiderna full pott, som dem egentligen förtjänar. Klicka på den blåa knappen nedan för att se om Årstiderna levererar till dig.

4.7

Årstidernas matkasse hör till dem mest kända i Sverige. Att dem är så stora bordar gott för dig som kund. Det betyder inte bara att chansen att dem levererar till just dig är högre, utan även att det finns väldigt många olika matkassar att välja mellan för dig som väljer Årstidernas matkasse. Allt från mer husmanskost till vegetariska matkassar eller till och med veganska matkassar.

Det Årstiderna erbjuder skiljer sig alltså från mat med hemleverans. Årstiderna erbjuder för dig som inte har helt koll på företaget färdiga matkassar som kommer levererade med färdiga recept för dig att använda. Det är superpraktiskt. Eftersom Årstiderna levererar så många matkassar kan dem förhandla med grossister och leverantörer av livsmedel för att i många fall göra det billigare för dig att få mat med recept hemskickat till dörren än om du hade köpt samma mat i en matbutik. Låter det för bra för att vara sant? Se då gärna vår sida med matkassar utan bindningstid så att du kan testa dig fram lite i jakten på den bästa matkassen.

Mer om Årstidernas matkasse

Årstidernas matkasse är enligt oss en matkasse av otrolig kvalitet. Mycket lokalt och svenskt. Du får aldrig en produkt av låg kvalitet som kund hos Årstiderna. Det gäller samtliga kassar. Andra matkassar har ofta fått kritik för sena leveranser och annat strul. Detta är ett mönster vi ser brett och över hela marknaden, men just Årstidernas matkasse är lite av ett undantag. Efter en del granskande finner vi nästan ingen sådan kritik alls. Därför vill vi nämna att Årstiderna är en enkel matkasse som sällan strular. Ett stort plus för dig som försöker och anstränger dig för att få ihop vardagslivet.

Årstiderna är väldigt noga med vilka leverantörer som dem tillåter in i värmen och mer bokstavligt ner i matkassen. Alla produkter testas och kvalitetssäkras. Eftersom alla som har din matkasse får samma recept är det otroligt viktigt att maten är av hög kvalitet. Annars tappar företaget kunder. Därför finns alltid krav på att Årstidernas matkasse ska vara av hög kvalitet, men inte bara av hög kvalitet…

…den måste även vara god. Skulle årstiderna leverera en matkasse som inte var god skulle dem även då tappa kunder. Det är en riktigt stor fördel med att använda en matkasse så stor som Årstidernas. Det är av högsta vikt att den smakar riktigt bra. Annars blir en direkt effekt att Årstiderna tappar kunder.

Redan efter första leveransen kan du säga upp din matkasse från Årstiderna genom att logga in på ”Dina sidor”, ringa dem eller skicka ett mejl. Det tyder på att dem inte är rädda att tappa dig som kund, och du har ingen bindningstid som du måste förhålla dig till heller.

Vår recension av Årstidernas matkasse

Nu när vi har all fakta på bordet måste vi påpeka att Årstiderna är en fantastisk matkasse. Är det så att dem levererar till dit du bor tycker vi absolut att du bör ta chansen att testa matkassen för att se hur du uppskattar den. Annars är det inga problem, som tidigare nämnt tillämpar Årstiderna ingen bindningstid.

Fördelar och nackdelar med Årstiderna

Alla företag har för- och nackdelar. Även Årstiderna och dess matkasse. Därför tänkte vi här lista tre för- och nackdelar som vi ser hos just Årstiderna.

Fördelar med Årstidernas matkasseNackdelar med Årstidernas matkasse
100 % ekologiska råvarorFinns inte tillgängligt i alla städer
Ingen som helst bindningstidDåligt utbud av kött i matkassarna
Inget som helst matsvinnEndast vegetariska och veganska alternativ till barnkassen

Vårt omdöme

Vi har valt att ge Årstidernas matkasse ett betyg på 4,7 stjärnor av 5 möjliga. Priset får full pott. Det är inget fel på. Utbudet får även det full pott. Visst, det finns ingen matkasse för dig som gillar kött. Sanningen är dock att du troligen inte kommer att vilja ha matkasse samtliga dagar i veckan och aldrig kunna bestämma själv vad du vill äta.

Då kan ni som gillar att äta kött välja att laga detta utöver matkassen. Det är också väldigt bra eftersom att vegetariska rätter och särskilt veganska rätter kan vara knepigare att komma på om man är van vid att äta mycket kötträtter.

Begränsat antal städer Årstiderna levererar till

Anledningen till att matkassen tyvärr inte kan få full pott är eftersom att den inte levereras till alla som önskar att köpa den. Det kan låta som en komplimang i form av en förolämpning men det är ett problem. För dig som inte vår leverans av Årstiderna, se alternativen nedan. Simple Feast levererar i nuläget bara till Stockholm, Göteborg och Malmö med omnejd men Linas Matkasse och Middagsfrid levererar båda till otroligt många städer.

Tre andra matkassar vi rekommenderar

Simple Feast Matkasse

Logotyp för Simple Feast matkasse
  • Vegetariska och veganska alternativ
  • Går att tillagga på 10 minuter
  • Matkasse för 3 personer kostar 699

Till Simple Feast

Linas Matkasse

Logotyp för Linas matkasse
  • Massa olika matkassar att välja på
  • Levereras även i mindre städer
  • Matkasse för 3 personer kostar 679

Till Linas

Middagsfrid Matkasse

Logotyp för Middagsfrid matkasse
  • Flera matkassar att välja mellan
  • Billigaste av dem tre alternativen
  • Matkasse för 4 personer kostar 675

Till Middagsfrid